Apa kata kita buat...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Apa kata kita buat...

Post  Merahsaga/Acik on Mon Nov 02, 2009 11:36 am

Assalammualaikum wbt,


Bab bagi cadangan ni memang best, tapi nak melunaskan cadangan tu sedikit larat...terkilan nanti yg mengharap .

Bukan tak moh bersamamu pada setiap rancangan/aktiviti yang dianjurkan. entah kat mana silapnya, selalu jer tersadung ngan aktiviti lain, maka dengan terpaksanyalah melepaskan aktiviti bersama geng RG nie.


Apa kata kita buat perjumpaan pada waktu santai... sesapa teringat nak meriahkan suasana, kita kumpul secara tak rasmi.

Yang pastinya, acik selalu tak dapet melekat kat aktiviti tu.... Embarassed

Merahsaga/Acik

Posts : 5
Join date : 2009-11-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  Jalak on Tue Nov 03, 2009 11:22 am

Merahsaga/Acik wrote:Assalammualaikum wbt,

Bab bagi cadangan ni memang best, tapi nak melunaskan cadangan tu sedikit larat...terkilan nanti yg mengharap.

Bukan tak moh bersamamu pada setiap rancangan/aktiviti yang dianjurkan. entah kat mana silapnya, selalu jer tersadung ngan aktiviti lain, maka dengan terpaksanyalah melepaskan aktiviti bersama geng RG nie.

Apa kata kita buat perjumpaan pada waktu santai... sesapa teringat nak meriahkan suasana, kita kumpul secara tak rasmi.

Yang pastinya, acik selalu tak dapet melekat kat aktiviti tu.... Embarassed

W'SALAM acik,

Ermmm... bagaimana kalau dicadangkan agar dibuat program "Kutu RG" Cool
Mungkin boleh dipanjangkan ke pihak Admin dan semua boleh mengambil bahagian... 'tanpa tersandung ngan aktiviti lain'... Laughing

Jalak

Posts : 40
Join date : 2009-11-03
Age : 44

View user profile http://ecpi4u.weebly.com

Back to top Go down

kutu?

Post  babylove on Tue Nov 03, 2009 1:39 pm

SETUJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

babylove

Posts : 26
Join date : 2009-11-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  ajay on Tue Nov 03, 2009 4:04 pm

kutu RG tu apa daaa....main tangkap tangakp kutu kat atas kapla ka?....hehehe

ajay

Posts : 121
Join date : 2009-11-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  Jalak on Tue Nov 03, 2009 4:30 pm

ajay wrote:kutu RG tu apa daaa....main tangkap tangakp kutu kat atas kapla ka?....hehehe

Laughing ajay.... tangkap kutu, siapa yang paling banyak dialah menang.... ahaks...

ajay sajer-sajer tak tau kan... Rolling Eyes

Jalak

Posts : 40
Join date : 2009-11-03
Age : 44

View user profile http://ecpi4u.weebly.com

Back to top Go down

Program Kutu di RG

Post  Jalak on Tue Nov 03, 2009 4:45 pm

babylove wrote:SETUJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Ada sesiapa yang nak join lagi..... babylove dah bersetuju bebono tu.... Laughing

Jalak

Posts : 40
Join date : 2009-11-03
Age : 44

View user profile http://ecpi4u.weebly.com

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  ajay on Tue Nov 03, 2009 5:01 pm

Jalak wrote:
ajay wrote:kutu RG tu apa daaa....main tangkap tangakp kutu kat atas kapla ka?....hehehe

Laughing ajay.... tangkap kutu, siapa yang paling banyak dialah menang.... ahaks...

ajay sajer-sajer tak tau kan... Rolling Eyes


haah memang tak penah dengar lah org main lumba tangkap kutu nie....hehe

ajay

Posts : 121
Join date : 2009-11-01

View user profile

Back to top Go down

Cadangan buat kutu dalam RG

Post  angah63 on Wed Nov 04, 2009 10:35 am

cadangan buat kutu dalam RG pun satu cadangan yang baik juga....tp tu lah cam merah saga kata...bab cadang nie mmg mudah tp nak buat nyer x tau lah blh ker tak...

Kutu ini saya rasa dapat membantu sedikit sebanyak di kalangan kita terutama jika berlaku sebarang masalah kepada ahli RG yang mencarum dalam "KUTU RG"
Jika ianya memberangsangkan maka cadangan utk menubuhkan koperasi spt yg pernah di war-warkan dulu akan berjaya.

Ada sesiapa yg blh bg idea yang bernas dan procedur dlm menubuhkan koperasi.

cadangan di buka sekarang

angah63

Posts : 4
Join date : 2009-11-02
Age : 53

View user profile

Back to top Go down

STICKER RESPEKS

Post  enn on Wed Nov 04, 2009 11:00 am

salam..
ape kate admin buat sticker respeks group khas dan jual pada ahli respeks dan ini boleh juga membantu memperkenalkan lagi kewujudan group ini di merata tempat.. sekurang2 nye bile jumpe kat jalan boleh lah lambai atau hon sebab tau tue geng respeks hehehe...

Cadangan Kutu pun sy SETUJU... hehehe..

enn

Posts : 3
Join date : 2009-11-04
Age : 35

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  ajay on Wed Nov 04, 2009 4:56 pm

angah63 wrote:cadangan buat kutu dalam RG pun satu cadangan yang baik juga....tp tu lah cam merah saga kata...bab cadang nie mmg mudah tp nak buat nyer x tau lah blh ker tak...

Kutu ini saya rasa dapat membantu sedikit sebanyak di kalangan kita terutama jika berlaku sebarang masalah kepada ahli RG yang mencarum dalam "KUTU RG"
Jika ianya memberangsangkan maka cadangan utk menubuhkan koperasi spt yg pernah di war-warkan dulu akan berjaya.

Ada sesiapa yg blh bg idea yang bernas dan procedur dlm menubuhkan koperasi.

cadangan di buka sekarang



angah cadangan hangpa tu memang bernas......kalah bernas yg padi tu...hehe
alang alang hangpa ada sebut buleh tulung pada geng respek jika ada masalah nie kan....biar aku nak iklan sket lah ehh...
apa kata hangpa simpan dlm Takaful pun sama gak hangpa main kutu......nak main kutu pun on gak....
tapi nie iklan aku ja...hehe

hangpa masuk Takaful, bayar sebulan rm100 apa yg hangpa akan dpt?...

1.Khairat kematian
2.Tabung Penyakit Kritikal
3.Tabung Pampasan Kemalangan
4.Tabung Asas - Untuk kematian atau hilang upaya kekal
5.Tabung simpanan - saper kate dlm takaful xde tabung simpanan?.
6.Manfaat Tambahan - Jika masih dlm kontrak dpt tambahan lg....kira mcm sagu hati lah...
7.Elaun hospital - hangpa keracunan makanan masuk wad dpt elaun tu...janji minima 6 jam dikira sehari..

So utk ini saper yang mahu menyimpan tu fikir fikir lah ekk...just msg saya jer...leave msg kat saya...

012-3334031...

jgn marah eh...tumpang lalu jer....heheh

ajay

Posts : 121
Join date : 2009-11-01

View user profile

Back to top Go down

Aktiviti BBQ dan Picnic

Post  babylove on Thu Nov 05, 2009 10:52 am

Salam Sahabat semua.....

Saya nak cadangkan aktiviti berbentuk kekeluargaan iaitu BBQ dan picnic di air terjun @ pantai. Aktiviti sesuai bukan saja untuk ahli yang sudah berkeluarga, yang bujang2 pon boleh join. Nak nak plak kalo konvoi beramai ramai. Meriah beb. Di samping dapat mengeratkan silaturrahim antara ahli baru dan lama, dapat jugak la meluangkan masa cuti dengan keluarga tersayang. Anak2 boleh berkenal - kenalan dan main same2. Silap2 diorg yg tanak balik nnt. Very Happy

Kalo nak aktif, abi kene bentuk jawatankuasa khas utk aktifkan program & aktiviti RG nih. ( kalo da bentuk, tahniah pada abi ). Sian abi nanti seme nak pulun. Pada yang kurang komitmen ( bujang2 ) boleh la hulur bantuan pada abi.

babylove

Posts : 26
Join date : 2009-11-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  ajay on Thu Nov 05, 2009 11:11 am

babylove wrote:Salam Sahabat semua.....

Saya nak cadangkan aktiviti berbentuk kekeluargaan iaitu BBQ dan picnic di air terjun @ pantai. Aktiviti sesuai bukan saja untuk ahli yang sudah berkeluarga, yang bujang2 pon boleh join. Nak nak plak kalo konvoi beramai ramai. Meriah beb. Di samping dapat mengeratkan silaturrahim antara ahli baru dan lama, dapat jugak la meluangkan masa cuti dengan keluarga tersayang. Anak2 boleh berkenal - kenalan dan main same2. Silap2 diorg yg tanak balik nnt. Very Happy

Kalo nak aktif, abi kene bentuk jawatankuasa khas utk aktifkan program & aktiviti RG nih. ( kalo da bentuk, tahniah pada abi ). Sian abi nanti seme nak pulun. Pada yang kurang komitmen ( bujang2 ) boleh la hulur bantuan pada abi.



a'ah aku setuju jer...boleh lah aku approach kau org semua masuk takafuk...hehe
jgn mare gurau jer....

kepada abi,saya cadangkan lantik babylove sbg AJK Tindakan...untuk laksanakan sesuatu aktiviti sampai jadi....
amacam babylove,ko setuju tak ngan cadangan aku tu?...
aku on je jika jadi...leh meriahkan geng sini....klu aku free aku on jer...

ajay

Posts : 121
Join date : 2009-11-01

View user profile

Back to top Go down

AJK TINDAKAN TU HAPEEE?

Post  babylove on Thu Nov 05, 2009 11:31 am

AJK tindakan tu kejenye hapeee? hehehehe... babylove serah seme pada abi.. sbb babylove and hubby memang suke konvoi.. suke piknik .. suke BBQ.. and op kos la suke makan.. hahahaha..

babylove free smp la bulan 4 thn depan, then nak relax 60 hari.. coming soon no 4 punye org baru! sahabat2 lain .. unjurkanlah cadangan anda semua...

babylove

Posts : 26
Join date : 2009-11-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  ajay on Thu Nov 05, 2009 11:57 am

babylove wrote:AJK tindakan tu kejenye hapeee? hehehehe... babylove serah seme pada abi.. sbb babylove and hubby memang suke konvoi.. suke piknik .. suke BBQ.. and op kos la suke makan.. hahahaha..

babylove free smp la bulan 4 thn depan, then nak relax 60 hari.. coming soon no 4 punye org baru! sahabat2 lain .. unjurkanlah cadangan anda semua...

forum nie pun abi dah tlg create kan utk kita sama sama santai sambil berforum....
so apa salahnya jika ada seseorng tlg abi lak nak handle kan ke benda benda mcm tu kan...

AJK tindakan tu kira mcm pelaksana lah...ada seorang setkan time...dan ambil org lain punya pandangan...klu tak leh time tu...bleh set kan time lain....
AJK tindakan nie bukannya king lah...just nak kasik apa-apa aktiviti tu lancar....

cth mcm saya ngan geng geng kakipancing KPN buat mcm tu gak....kalu nak bicara open mcm nie kompom tak berjalan...so banyak aktiviti boleh dibuat dgn perancangan yg teliti....

so kalu semua nak harap abi tu aku tak tahu lah...tu kene tanya sendiri sama abi....
just pandangan aku jer...

ajay

Posts : 121
Join date : 2009-11-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  littlebirdie on Thu Nov 05, 2009 2:40 pm

wow mcm best je,, ak bca korg punya cdagan.. kalu kutu,,sbulan bape?? nk tau gak.. tkut xmmpu den ni ha.. Mad

littlebirdie

Posts : 35
Join date : 2009-11-02
Age : 30

View user profile

Back to top Go down

Kutu? Tabung Bulanan?

Post  babylove on Thu Nov 05, 2009 3:14 pm

Salam Sahabat....

Sorry babylove mencelah pasal idea kutu ni ek. Bukan x bernas, memang ok. Malahan dah ramai org main kutu zaman skang ni. Tapi satu masalah berkaitan duit kutu, bila dah main misal kata dalam 20 org.. 3 4 bulan seme ok.. lepas tu, ada la yang buat drama swasta kucing nak beranak la, lembu patah kaki la, ayam sakit mata la ( nak pakai duit / x cukop bajet ). Pas2 nak tarik diri. Kan ke jadi masalah.

Kalo kita buat monthly contribution, dlm RM10 sebulan setiap orang, ini memudahkan kita untuk organize apa2 program pon ( bowling, family day, picnic, BBQ, futsal, dll ). Tak cukop baru kita tambah. That's why kene ada MT & AJK untuk seme2 ni. Bendahari mestilah kita nak yang boleh dipercayai, yang x gila duit ( bukan mata duitan ) dan amanah la kan. Ni cadangan jer. Kalo x suke x ape. Abaikan saje.


Babylove tiada masalah dalam memberi bantuan sekiranya diperlukan.
APA YANG PENTING, KERJAAASAMA

babylove

Posts : 26
Join date : 2009-11-02

View user profile

Back to top Go down

Program Kutu di RG

Post  Jalak on Thu Nov 05, 2009 4:49 pm

babylove wrote:Salam Sahabat....

Sorry babylove mencelah pasal idea kutu ni ek. Bukan x bernas, memang ok. Malahan dah ramai org main kutu zaman skang ni. Tapi satu masalah berkaitan duit kutu, bila dah main misal kata dalam 20 org.. 3 4 bulan seme ok.. lepas tu, ada la yang buat drama swasta kucing nak beranak la, lembu patah kaki la, ayam sakit mata la ( nak pakai duit / x cukop bajet ). Pas2 nak tarik diri. Kan ke jadi masalah.

Kalo kita buat monthly contribution, dlm RM10 sebulan setiap orang, ini memudahkan kita untuk organize apa2 program pon ( bowling, family day, picnic, BBQ, futsal, dll ). Tak cukop baru kita tambah. That's why kene ada MT & AJK untuk seme2 ni. Bendahari mestilah kita nak yang boleh dipercayai, yang x gila duit ( bukan mata duitan ) dan amanah la kan. Ni cadangan jer. Kalo x suke x ape. Abaikan saje.


Babylove tiada masalah dalam memberi bantuan sekiranya diperlukan.
APA YANG PENTING, KERJAAASAMA

Babylove... mungkin ada program2 atau apa2 juga aktiviti yang kekadang bila kita dah rancang dan buat ada 'hiccup' dan 'tergelicir'.... hehehe... anyway try cari 'solution'

kalau pasal kutu tu mungkin dari pengalaman saya sendiri yang dah handle 3 tahun, dalam satu2 group tu jangan dibuat terlalu ramai. Dalam satu group cukup diantara 6-8 orang dan selebihnya kita buat group yang lain lak dan seterusnya.....serta tambahkan sedikit syarat2 yang perlu dipatuhi. So far saya tak menghadapi masalah walaupun ada peserta yang saya sendiri tak kenal.... cyclops

Bab bendahari tu sememangnya nak kena orang yang jujur dan boleh diusulkan agar admin sahaja yang jadi bendahari dan wujudkan juga jawatan pengerusi dan AJK (tak bergaji yek... just sukarela jek Laughing). Jadi semua boleh pantau memantau/ingat mengingat sesama sendiri... Cool

Kalau bab contribution RM10 setiap bulan mungkin juga boleh diusulkan untuk menampung apa-apa juga aktiviti atau program yang difikirkan perlu....

anyway saya cadangkan agar dibuat dahulu satu jawatankuasa....pas tu baru dirangka atau dikaji apa juga cadangan/program yang dicadangkan oleh member2 RG di dalam forum nie....

Jalak

Posts : 40
Join date : 2009-11-03
Age : 44

View user profile http://ecpi4u.weebly.com

Back to top Go down

Program Kutu di RG

Post  Jalak on Thu Nov 05, 2009 4:51 pm

littlebirdie wrote:wow mcm best je,, ak bca korg punya cdagan.. kalu kutu,,sbulan bape?? nk tau gak.. tkut xmmpu den ni ha.. Mad

littlebirdie... ianya masih diperingkat cadangan sahaja dan masih belum diputuskan lagi silent
mungkin boleh dicadangkan dalam RM100 ke RM200 sebulan?

Jalak

Posts : 40
Join date : 2009-11-03
Age : 44

View user profile http://ecpi4u.weebly.com

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  ajay on Thu Nov 05, 2009 5:16 pm

littlebirdie wrote:wow mcm best je,, ak bca korg punya cdagan.. kalu kutu,,sbulan bape?? nk tau gak.. tkut xmmpu den ni ha.. Mad

haa hang mampu baper?...tu baru diperingkat cadangan jer....
klu hang mampu seringgit hang cadangkan lah seringgit...

kalau hang mampu seploh hinggit...hang cadangkanlah seploh hinggit....
hehehe Laughing Laughing


mcm kata sijalak tu dia mampu nak rm200 so tu dia punya pendapat lah...
apa kata hang nya pendapat lak....hehe


Last edited by ajay on Thu Nov 05, 2009 5:22 pm; edited 1 time in total

ajay

Posts : 121
Join date : 2009-11-01

View user profile

Back to top Go down

Kutu?

Post  Jalak on Thu Nov 05, 2009 5:21 pm

ajay wrote:
littlebirdie wrote:wow mcm best je,, ak bca korg punya cdagan.. kalu kutu,,sbulan bape?? nk tau gak.. tkut xmmpu den ni ha.. Mad

haa hang mampu baper?...tu baru diperingkat cadangan jer....
klu hang mampu seringgit hang cadangkan lah seringgit...

kalau hang mampu seploh hinggit...hang cadangkanlah seploh hinggit....
hehehe Laughing Laughing

Laughing masih teringat lagi, ada gak yang buat RM5 tapi mingguan.....

Jalak

Posts : 40
Join date : 2009-11-03
Age : 44

View user profile http://ecpi4u.weebly.com

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  ajay on Thu Nov 05, 2009 5:24 pm

Jalak wrote:
ajay wrote:
littlebirdie wrote:wow mcm best je,, ak bca korg punya cdagan.. kalu kutu,,sbulan bape?? nk tau gak.. tkut xmmpu den ni ha.. Mad

haa hang mampu baper?...tu baru diperingkat cadangan jer....
klu hang mampu seringgit hang cadangkan lah seringgit...

kalau hang mampu seploh hinggit...hang cadangkanlah seploh hinggit....
hehehe Laughing Laughing

Laughing masih teringat lagi, ada gak yang buat RM5 tapi mingguan.....



yelah kalu sebulan tu ada 4minggu...so maknanya sebulan dia collect RM20...maybe tu yg dia mampu....dan lg satu maybe gaji dia seminggu sekali kot...hehehe Laughing Laughing

ajay

Posts : 121
Join date : 2009-11-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  ajay on Thu Nov 05, 2009 5:38 pm

Jalak wrote:
babylove wrote:Salam Sahabat....

Sorry babylove mencelah pasal idea kutu ni ek. Bukan x bernas, memang ok. Malahan dah ramai org main kutu zaman skang ni. Tapi satu masalah berkaitan duit kutu, bila dah main misal kata dalam 20 org.. 3 4 bulan seme ok.. lepas tu, ada la yang buat drama swasta kucing nak beranak la, lembu patah kaki la, ayam sakit mata la ( nak pakai duit / x cukop bajet ). Pas2 nak tarik diri. Kan ke jadi masalah.

Kalo kita buat monthly contribution, dlm RM10 sebulan setiap orang, ini memudahkan kita untuk organize apa2 program pon ( bowling, family day, picnic, BBQ, futsal, dll ). Tak cukop baru kita tambah. That's why kene ada MT & AJK untuk seme2 ni. Bendahari mestilah kita nak yang boleh dipercayai, yang x gila duit ( bukan mata duitan ) dan amanah la kan. Ni cadangan jer. Kalo x suke x ape. Abaikan saje.


Babylove tiada masalah dalam memberi bantuan sekiranya diperlukan.
APA YANG PENTING, KERJAAASAMA

Babylove... mungkin ada program2 atau apa2 juga aktiviti yang kekadang bila kita dah rancang dan buat ada 'hiccup' dan 'tergelicir'.... hehehe... anyway try cari 'solution'

kalau pasal kutu tu mungkin dari pengalaman saya sendiri yang dah handle 3 tahun, dalam satu2 group tu jangan dibuat terlalu ramai. Dalam satu group cukup diantara 6-8 orang dan selebihnya kita buat group yang lain lak dan seterusnya.....serta tambahkan sedikit syarat2 yang perlu dipatuhi. So far saya tak menghadapi masalah walaupun ada peserta yang saya sendiri tak kenal.... cyclops

Bab bendahari tu sememangnya nak kena orang yang jujur dan boleh diusulkan agar admin sahaja yang jadi bendahari dan wujudkan juga jawatan pengerusi dan AJK (tak bergaji yek... just sukarela jek Laughing). Jadi semua boleh pantau memantau/ingat mengingat sesama sendiri... Cool

Kalau bab contribution RM10 setiap bulan mungkin juga boleh diusulkan untuk menampung apa-apa juga aktiviti atau program yang difikirkan perlu....

anyway saya cadangkan agar dibuat dahulu satu jawatankuasa....pas tu baru dirangka atau dikaji apa juga cadangan/program yang dicadangkan oleh member2 RG di dalam forum nie....


yup betul kata si jalak tu....
kalu nak buat kutu jgn sampai 20 org....klu 20 org eh saya rasa setahun lebih baru hang dpt merasa....dan lami ramai satu satu group main kutu ni lg banyak ragamnya, cos setahu lebih baru nak merasa duit tu...tu yg dah pertengahan rasa malas je nak teruskan tu yg beri alasan lembu patah kaki tu Suspect

pada pandangan aku lah cukup 12org satu group...maknanya setahun akan dpt merasa duit kutu tu...baru le naik tocang...silap silap dia akan cadangkan lak kasik tambah modal pusingan tu....

kalau nak rasa lg cepet duit kutu tu buat 6 org satu group...sure 6bulan sekali dpt duit kutu tu....lg semangat....


dalam bab donation rm10 sebulan tu aku kureng setuju.....tapi kalau nak buat donation RM10 atau sebagainya mengikut event yg korang nak buat aku setuju.....pasal ada event....

pasal AJK tu lah seperti aku cakapkan AJK tindakan....dan bendahari for sure lah kene pakat lantik siapa yg boleh caya spt abi sendiri ker kan.....

ni just pandangan aku jer.....

ajay

Posts : 121
Join date : 2009-11-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  babylove on Fri Nov 06, 2009 9:09 am

ajay wrote:
Jalak wrote:
babylove wrote:Salam Sahabat....

Sorry babylove mencelah pasal idea kutu ni ek. Bukan x bernas, memang ok. Malahan dah ramai org main kutu zaman skang ni. Tapi satu masalah berkaitan duit kutu, bila dah main misal kata dalam 20 org.. 3 4 bulan seme ok.. lepas tu, ada la yang buat drama swasta kucing nak beranak la, lembu patah kaki la, ayam sakit mata la ( nak pakai duit / x cukop bajet ). Pas2 nak tarik diri. Kan ke jadi masalah.

Kalo kita buat monthly contribution, dlm RM10 sebulan setiap orang, ini memudahkan kita untuk organize apa2 program pon ( bowling, family day, picnic, BBQ, futsal, dll ). Tak cukop baru kita tambah. That's why kene ada MT & AJK untuk seme2 ni. Bendahari mestilah kita nak yang boleh dipercayai, yang x gila duit ( bukan mata duitan ) dan amanah la kan. Ni cadangan jer. Kalo x suke x ape. Abaikan saje.


Babylove tiada masalah dalam memberi bantuan sekiranya diperlukan.
APA YANG PENTING, KERJAAASAMA

Babylove... mungkin ada program2 atau apa2 juga aktiviti yang kekadang bila kita dah rancang dan buat ada 'hiccup' dan 'tergelicir'.... hehehe... anyway try cari 'solution'

kalau pasal kutu tu mungkin dari pengalaman saya sendiri yang dah handle 3 tahun, dalam satu2 group tu jangan dibuat terlalu ramai. Dalam satu group cukup diantara 6-8 orang dan selebihnya kita buat group yang lain lak dan seterusnya.....serta tambahkan sedikit syarat2 yang perlu dipatuhi. So far saya tak menghadapi masalah walaupun ada peserta yang saya sendiri tak kenal.... cyclops

Bab bendahari tu sememangnya nak kena orang yang jujur dan boleh diusulkan agar admin sahaja yang jadi bendahari dan wujudkan juga jawatan pengerusi dan AJK (tak bergaji yek... just sukarela jek Laughing). Jadi semua boleh pantau memantau/ingat mengingat sesama sendiri... Cool

Kalau bab contribution RM10 setiap bulan mungkin juga boleh diusulkan untuk menampung apa-apa juga aktiviti atau program yang difikirkan perlu....

anyway saya cadangkan agar dibuat dahulu satu jawatankuasa....pas tu baru dirangka atau dikaji apa juga cadangan/program yang dicadangkan oleh member2 RG di dalam forum nie....


yup betul kata si jalak tu....
kalu nak buat kutu jgn sampai 20 org....klu 20 org eh saya rasa setahun lebih baru hang dpt merasa....dan lami ramai satu satu group main kutu ni lg banyak ragamnya, cos setahu lebih baru nak merasa duit tu...tu yg dah pertengahan rasa malas je nak teruskan tu yg beri alasan lembu patah kaki tu Suspect

pada pandangan aku lah cukup 12org satu group...maknanya setahun akan dpt merasa duit kutu tu...baru le naik tocang...silap silap dia akan cadangkan lak kasik tambah modal pusingan tu....

kalau nak rasa lg cepet duit kutu tu buat 6 org satu group...sure 6bulan sekali dpt duit kutu tu....lg semangat....


dalam bab donation rm10 sebulan tu aku kureng setuju.....tapi kalau nak buat donation RM10 atau sebagainya mengikut event yg korang nak buat aku setuju.....pasal ada event....

pasal AJK tu lah seperti aku cakapkan AJK tindakan....dan bendahari for sure lah kene pakat lantik siapa yg boleh caya spt abi sendiri ker kan.....

ni just pandangan aku jer.....

Salam Sahabat.. Kalo abi.. dia Pengerusi.... Presiden.... So apa kata kita amik Ummi... jadi bendahari....?

babylove

Posts : 26
Join date : 2009-11-02

View user profile

Back to top Go down

kawan pulok cadang...

Post  tokgajah on Fri Nov 06, 2009 12:12 pm

Salam,

kawan cadang supaya kita buat cadangan dan membincangkan cadangan yang telah dicadangkan dari ide2 pencadang...amacam??

mekasih seme... alien

tokgajah

Posts : 9
Join date : 2009-11-03

View user profile

Back to top Go down

Dah pencen...

Post  budak_sanggang on Fri Nov 06, 2009 12:55 pm

babylove wrote:
ajay wrote:
Jalak wrote:
babylove wrote:Salam Sahabat....

Sorry babylove mencelah pasal idea kutu ni ek. Bukan x bernas, memang ok. Malahan dah ramai org main kutu zaman skang ni. Tapi satu masalah berkaitan duit kutu, bila dah main misal kata dalam 20 org.. 3 4 bulan seme ok.. lepas tu, ada la yang buat drama swasta kucing nak beranak la, lembu patah kaki la, ayam sakit mata la ( nak pakai duit / x cukop bajet ). Pas2 nak tarik diri. Kan ke jadi masalah.

Kalo kita buat monthly contribution, dlm RM10 sebulan setiap orang, ini memudahkan kita untuk organize apa2 program pon ( bowling, family day, picnic, BBQ, futsal, dll ). Tak cukop baru kita tambah. That's why kene ada MT & AJK untuk seme2 ni. Bendahari mestilah kita nak yang boleh dipercayai, yang x gila duit ( bukan mata duitan ) dan amanah la kan. Ni cadangan jer. Kalo x suke x ape. Abaikan saje.


Babylove tiada masalah dalam memberi bantuan sekiranya diperlukan.
APA YANG PENTING, KERJAAASAMA

Babylove... mungkin ada program2 atau apa2 juga aktiviti yang kekadang bila kita dah rancang dan buat ada 'hiccup' dan 'tergelicir'.... hehehe... anyway try cari 'solution'

kalau pasal kutu tu mungkin dari pengalaman saya sendiri yang dah handle 3 tahun, dalam satu2 group tu jangan dibuat terlalu ramai. Dalam satu group cukup diantara 6-8 orang dan selebihnya kita buat group yang lain lak dan seterusnya.....serta tambahkan sedikit syarat2 yang perlu dipatuhi. So far saya tak menghadapi masalah walaupun ada peserta yang saya sendiri tak kenal.... cyclops

Bab bendahari tu sememangnya nak kena orang yang jujur dan boleh diusulkan agar admin sahaja yang jadi bendahari dan wujudkan juga jawatan pengerusi dan AJK (tak bergaji yek... just sukarela jek Laughing). Jadi semua boleh pantau memantau/ingat mengingat sesama sendiri... Cool

Kalau bab contribution RM10 setiap bulan mungkin juga boleh diusulkan untuk menampung apa-apa juga aktiviti atau program yang difikirkan perlu....

anyway saya cadangkan agar dibuat dahulu satu jawatankuasa....pas tu baru dirangka atau dikaji apa juga cadangan/program yang dicadangkan oleh member2 RG di dalam forum nie....


yup betul kata si jalak tu....
kalu nak buat kutu jgn sampai 20 org....klu 20 org eh saya rasa setahun lebih baru hang dpt merasa....dan lami ramai satu satu group main kutu ni lg banyak ragamnya, cos setahu lebih baru nak merasa duit tu...tu yg dah pertengahan rasa malas je nak teruskan tu yg beri alasan lembu patah kaki tu Suspect

pada pandangan aku lah cukup 12org satu group...maknanya setahun akan dpt merasa duit kutu tu...baru le naik tocang...silap silap dia akan cadangkan lak kasik tambah modal pusingan tu....

kalau nak rasa lg cepet duit kutu tu buat 6 org satu group...sure 6bulan sekali dpt duit kutu tu....lg semangat....


dalam bab donation rm10 sebulan tu aku kureng setuju.....tapi kalau nak buat donation RM10 atau sebagainya mengikut event yg korang nak buat aku setuju.....pasal ada event....

pasal AJK tu lah seperti aku cakapkan AJK tindakan....dan bendahari for sure lah kene pakat lantik siapa yg boleh caya spt abi sendiri ker kan.....

ni just pandangan aku jer.....

Salam Sahabat.. Kalo abi.. dia Pengerusi.... Presiden.... So apa kata kita amik Ummi... jadi bendahari....?


Abi ngan ummi dah pencen... hahaha. Duk jaga groups ngan Forum... huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Buatlah abi akan ikut serta,... bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce

budak_sanggang

Posts : 106
Join date : 2009-11-01
Age : 45
Location : Temerloh - Pekan - Kuala Pilah

View user profile http://higoat-2009.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Apa kata kita buat...

Post  Sponsored content Today at 2:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum