DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Wed Oct 17, 2012 1:52 am

Sangat digalakkan untuk mengambilnya secara berterusan bagi menjaga kesihatan daripada penyakit-penyakit maut zaman moden ini.

Antara khasiat-khasiatnya Buah Tunjuk Langit adalah untuk :

**Menstabilkan dan melancarkan sistem peredaran darah - Sangat sesuai untuk Pesakit Darah Tinggi, Kebas-Kebas, Sakit Sendi, Sakit Urat

**Menstabilkan kadar glukosa dan meningkatkan paras insulin pankreas - Sangat sesuai untuk Pesakit Kencing Manis, Gangguan Metabolisma

**Mengurangkan kandungan kolestrol jahat (LDL) - Sangat sesuai untuk Pesakit Jantung, Stroke, Obesiti, Kekejangan Otot

**Menyahtoksid bahan kimia dan menguatkan sistem imun tubuh - Sangat sesuai untuk Pesakit Alahan Jangkitan, Asma, Gout, Artritis, Malaria, Keletihan

**Membantu meningkatkan sel-sel darah merah dan menguatkan struktur pembuluh darah - Sangat bagi mereka yang inginkan Awet Muda, Keremajaan Usia

**Mengimbangi proses metabolisma tubuh - Untuk merawat Penyakit Kencing Tak Puas, Kencing Kerap, Batu Karang, Kegagalan Ginjal, Prostat

**Kandungan flavanoid, Saponin, Alkoloid dan Antasionin yang 10 kali ganda lebih tinggi dari herba Tongkat Ali - Untuk merawat masalah berkaitan Tenaga Batin Lelaki, Mati Pucuk, Ejakulasi Pramatang




Kapsul buah tunjuk langit untuk dijual dijamin HALAL
harga RM 20.00 40 biji kapsul ( 1 kapsul = 2 biji buah t.langit )

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Thu Oct 18, 2012 4:17 pm

Buah Tunjuk langit @ (SwiteniaMacrophylla) boleh diamalkan secara tradisional oleh lelaki dan perempuanpada semua peringkat umur untuk mengekalkan kesihatan badan dan juga untukmengelakkan penyakit-penyakit yang berkaitan dengan peredaran darah.

Kesan pengambilan secara berterusan biji buah ini boleh memulihkan kesihatan tubuhbadan secara semula jadi di samping melancarkan peredaran darah ke seluruhbadan kita. Apabila kesemua sel menerima oksigen yang secukupnya dan kesemua bahan-bahantoksik luaran dinyahkan, tahap kecergasan akan kembali kepada sediakala danlebih sihat.


Antara khasiat-khasiatyang terdapat didalam buah tunjuk langit ini sesuai untuk :-

1.Anti-penuaan
2.Kekejangan otot
3.Alahan kulit / Psoriasis
4.Kurang Bertenaga / Keletihan
5.Asma / Alahan Pernafasan
6.Masalah Tidur
7.Barah / Ketumbuhan
8.Penyakit Jantung
9.Gout / Artritis / Gastrik
10.Penyakit Hati
11.Haid dan Keputihan
12.Resdung / migrain
13.Hubungan Kelamin Strok
14.Kolestrol tinggi
15.Sembelit / Buasir
16.Kencing manis
17.Tekanan darah tinggi
18.Kegemukan Tekanan darah rendah
19.Kesuburan
20.Tulang Belakang


CARA MEMAKAN BUAH TUNJUK LANGIT
Cara yang biasa orang-orang dulu makan ialah setelah kulitnya dikopek, buah/bijinya dikunyah begitu sahaja atau terus ditelan. Rasanya memang pahit tapi berbaloi dengan hasilnya..Boleh didapati dalam bentuk kapsul.
InsyaAllah...Kita hanya berusaha, Tuhan yang memakbulkan.

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Fri Oct 19, 2012 2:32 pm

Buah tunjuk langit ini mempunyai keistimewaan yang sukar diperolehi dari mana-mana tumbuhan herba di seluruh dunia. Ia merupakan satu anugerah dan keajaiban dari Allah SWT kepada kita.

TERBAIK UTK RAWATAN DARAH TINGGI DAN KENCING MANIS..utk orang yang tersayang apa tunggu lagi...DENGAN IZIN ALLAH SWT UTK SEMBUHKAN PENYAKIT .....

http://tunjuklangit129.blogspot.com/

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Mon Oct 22, 2012 10:32 am

Quote:
Originally Posted by Penbiru View Post
serius aku makan takde kesan



Rasanya bergantung pada kesesuaian setiap individu.

Alhamdulillah, pengalaman saya dan ahli keluarga dan kekawan di ofis pula amat baik. Saya amalkan makan 2 kapsul sehari. Sebelum ini kerapnya bila pulang dari ofis letih ... tapi sejak makan skyfruit ni ... pulang dari ofis saya masih segar dan bertenaga untuk bersenam.

Kawan satu ofis saya .. Pakistani geoscientist ... mula mencuba lebih sebulan yg lalu ... dan dia buat blood test sebelum dan selepas sebulan pengambilan kapsul ni ... dan keputusan nya ... kandungan gula dan cholestrolnya semakin rendah. Dan dia minta order another 5 paket untuk dihantar ke keluarganya di Islamabad.

Pertama kali saya order dari bro Izani ... 6 paket (pertama kali order pada syawal baru ni), kemudian 10 paket ... pagi ni saya order pula 20 paket ...semua ni utk kegunanaan saya, saudara-mara dan kekawan di ofis. Saya tak menjual pun pada mereka ... cuma tolong belikan untuk mereka.

Di taman KLCC sekitar ofis saya ni pun ...byk pohon tunjuk langit ni.
Reply With Quote

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Wed Oct 31, 2012 10:19 am

Hai balik dari bercuti komputer pulak rosak hari nie baru siap dibaikpulih.....apa hal terima kasih yg sudi singgah serta luangkan masa utk ingin tahu apa yg dikata buah tunjuk langit nie...

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Mon Nov 05, 2012 11:30 am



Kapsul buah tunjuk langit untuk dijual dijamin HALAL




Biji buah tunjuk langit

http://tunjuklangit129.blogspot.com/

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Wed Nov 07, 2012 7:58 am

Quote:
Originally Posted by diprivacy5275 View Post
Macam bagus je benda ni. Nak tanya sikit, kalau kencing manis leh sebabkan pitam tiba2 juga ke? Mak saya dia punya bacaan kencing manis 17.9. Kalau buah ni bagus,nak try gak ni bagi kat mak.


sebab apa boleh jadi bergitu adalah terlampau control sangat gula dalam darah bacaan rendah sangat pun bahaya jugak.....

apa2 pun saya hanya membantu tuan yang memyembuh adalah Allah swt selepas makan kapsul buah tunjuk langit seeloknya berdoa kepada Allah swt supaya disembuhkan penyakit nie.

Disetiap penyakit ada hikmahnya terutama sekali bila kita sakit selalu kita ingat dia bila dah senang ramai yg lupa...nie pun utk diri saya sendiri jugak....sama2 kita bantu menbantu....


KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Thu Nov 08, 2012 10:17 am

Buah tunjuk langit ini mempunyai keistimewaan yang sukar diperolehi dari mana-mana tumbuhan herba di seluruh dunia. Ia merupakan satu anugerah dan keajaiban dari Allah SWT kepada kita.

TERBAIK UTK RAWATAN DARAH TINGGI DAN KENCING MANIS..utk orang yang tersayang apa tunggu lagi...DENGAN IZIN ALLAH SWT UTK SEMBUHKAN PENYAKIT .....

http://tunjuklangit129.blogspot.com/

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Sun Nov 11, 2012 7:16 am

Tiga bahan aktif yang utama

1. FLAVONOIDS seperti yang terdapat dalam Gingko biloba dan tongkat ali. Ia merangsang pembukaan pembuluh darah, membekalkan oksigen dan nutrisi keseluruh badan, agen anti –pengoksidaan.

2. SAPONINS seperti yang terdapat ginseng Panax. Enzim yang bertindak seperti sabun /pelincir yang mengurangkan lemak dan kolesterol pada dinding salur darah.Ia menguatkan fungsi jantung dan sistem imuniti .

3. BITTER ALKOLOID rasa pahit adalah kerana kandungannya yg tinggi, dapat merencatkan pertumbuhan virus dan bakteria. Ia membantu membina sel darah putih dan menguatkan imuniti badan.

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Mon Nov 12, 2012 4:55 pm

Alternatif mujarab dan berkesan untuk pelbagai penyakit atau sebagai makanan kesihatan sejak beratus tahun dahulu. Ramai pengguna yang mengambil kapsul ini bagi mengawal gula dalam darah, darah tinggi, ghout, buasir, mengurangkan kolestrol, migrain dan sebagai makanan kesihatan.

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Wed Nov 14, 2012 10:01 am

Buah tunjuk langit ini mempunyai keistimewaan yang sukar diperolehi dari mana-mana tumbuhan herba di seluruh dunia. Ia merupakan satu anugerah dan keajaiban dari Allah SWT kepada kita.

TERBAIK UTK RAWATAN DARAH TINGGI DAN KENCING MANIS..utk orang yang tersayang apa tunggu lagi...DENGAN IZIN ALLAH SWT UTK SEMBUHKAN PENYAKIT .....

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Fri Nov 16, 2012 10:45 am

Tiga bahan aktif yang utama KEKACANG BIJI BUAH TUNJUK LANGIT.

1. FLAVONOIDS seperti yang terdapat dalam Gingko biloba dan tongkat ali. Ia merangsang pembukaan pembuluh darah, membekalkan oksigen dan nutrisi keseluruh badan, agen anti –pengoksidaan.

2. SAPONINS seperti yang terdapat ginseng Panax. Enzim yang bertindak seperti sabun /pelincir yang mengurangkan lemak dan kolesterol pada dinding salur darah.Ia menguatkan fungsi jantung dan sistem imuniti .

3. BITTER ALKOLOID rasa pahit adalah kerana kandungannya yg tinggi, dapat merencatkan pertumbuhan virus dan bakteria. Ia membantu membina sel darah putih dan menguatkan imuniti badan.


KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Mon Nov 19, 2012 11:11 am

Sangat digalakkan untuk mengambilnya secara berterusan bagi menjaga kesihatan daripada penyakit-penyakit maut zaman moden ini.




Antara khasiat-khasiatnya Buah Tunjuk Langit adalah untuk :

^^Menstabilkan dan melancarkan sistem peredaran darah - Sangat sesuai untuk Pesakit Darah Tinggi, Kebas-Kebas, Sakit Sendi, Sakit Urat

^^Menstabilkan kadar glukosa dan meningkatkan paras insulin pankreas - Sangat sesuai untuk Pesakit Kencing Manis, Gangguan Metabolisma

^^Mengurangkan kandungan kolestrol jahat (LDL) - Sangat sesuai untuk Pesakit Jantung, Stroke, Obesiti, Kekejangan Otot

^^Menyahtoksid bahan kimia dan menguatkan sistem imun tubuh - Sangat sesuai untuk Pesakit Alahan Jangkitan, Asma, Gout, Artritis, Malaria, Keletihan

^^Membantu meningkatkan sel-sel darah merah dan menguatkan struktur pembuluh darah - Sangat bagi mereka yang inginkan Awet Muda, Keremajaan Usia

^^Mengimbangi proses metabolisma tubuh - Untuk merawat Penyakit Kencing Tak Puas, Kencing Kerap, Batu Karang, Kegagalan Ginjal, Prostat

^^Kandungan flavanoid, Saponin, Alkoloid dan Antasionin yang 10 kali ganda lebih tinggi dari herba Tongkat Ali - Untuk merawat masalah berkaitan Tenaga Batin Lelaki, Mati Pucuk, Ejakulasi Pramatang

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Kenapa bacaan tekanan darah dan kencing manis tinggi selepas telan kapsul .

Post  KB Gold on Tue Nov 20, 2012 2:58 pm

Kenapa bacaan tekanan darah dan kencing manis tinggi selepas telan kapsul .

Hari ini 20 nov 2012 - Terima panggilan DARI pengamal buah tunjuk langit dari saya.

Beliau bertanya kepada saya kenapa selepas telan kapsul tunjuk langit nie hampir 2 bulan .beliau terkejut selepas check doktor sebulan sekali sebab darah tinggi dan kencing manis lagi tinggi.

saya tanya belaiu telan brp kali sehari, jelas beliau 2 x sehari pagi dan malam.Saya masih tertanya didalam hati kecil saya kes nie mcm emak saya nie...semua bacaan naik darah tinggi dan kencing manis. Semua makan dan dah mula tak patang dan ubat hospital pun dah tak telan lagi.memang betul semua bacaan naik...saya cakap kat emak telan tunjuk langit nie kalau mcm nie makan LANGIT pun runtuh...beliau senyum jer....skrg dah ok sebab dah control makan dan telan semula ubat hospital dari doktor.

sebab utama adalah selepas telan kapsul tekanan darah tinggi turun dan bacaan gula pun turun beliau terus berhenti telan ubat HOSPITAL .

Untuk pengetahuan anda semua kalau boleh jgn berhenti telan ubat hospital kecuali atas arahan DOKTOR . SEBAB ubat yg doktor bagi tu pun ada peringkat-peringkat nya. Saya pun bukan doktor cuma tahu sedikit tentang perubatan nie.

Untuk kes ini elok awal pagi telan kapsul buah tunjuk langit dulu bersama air kosong .tolong jarak masa seeloknya 1jam baru telan ubat-ubat hospital yg doktor bagi.

Beliau ada cerita selepas telan kapsul badan sihat cergas tak rasa letih .

Yang paling penting sekali berdoa kepada Allah swt supaya sembuhkan penyakit yg dialami sekarang.Ingat kita hanya berikthiar atau berusaha mencari penawar yg paling berkuasa adalah Allah swt utk menyembuhkanya....

sekali lagi saya minta maaf berbanyak sekira tersalah bahasa atau terkasar ....

terima kasih PUAN kerana hubungi saya tadi sekurang beliau tahu apa SEBAB bacaan kedua naik tu...SEKALI TOLONG JGN BERHENTI TELAN UBAT DARI HOSPITAL TU KECUALI DARI ARAHAN DOKTOR....
Edit/Delete Message

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Re: DARAH TINGGI , KENCING MANIS - BUAH TUNJUK LANGIT TERBAIK

Post  KB Gold on Thu Nov 22, 2012 1:47 pm

PERINGATAN KEPADA YG PERNAH MENGAMAL UBATAN DARI HOSPITAL.

Setelah mengamal kapsul atau buah tunjuk langit utk merawat penyakit .contohnya darah tinggi sebelum ambil kapsul tekanan darah tinggi tak turun walapun dah telan ubat dari hospital ada yg dan bertahun yg berpuluhan tahun pun ada.

Jadi selepas mengamal kapsul tunjuk langit didapati bacaan tekanan darah tadi turun tolong jangan berhenti telan UBAT dari hospital melainkan ARAHAN DARI DOKTOR SUPAYA JANGAN TELAN LAGI.Sebab yg hospital bagi tu ada peringkatnya.

SEBAB APA SAYA TULIS NIE RAMAI YG MENGADU BACAAN SEMAKIN TINGGI :

SEBAB2 NYA.


1.BERHENTI TELAN UBAT DARI HOSPITAL DENGAN SENDIRI BUKAN DARI ARAHAN DOKTOR.

2.TOLONG JAGA MAKAN, JANGAN PATANG NAMPAK JER SEMUA BEDAL JER.maner tekanan darah dan kencing manis tak naik MCM NIE PUN LANGIT PUN BOLEH RUNTUH...

3.TOLONG JARAKAN MASA 1 JAM KEATAS SELEPAS TELAN KAPSUL DENGAN UBATAN DARI HOSPITAL.ini amat penting tindak balas bahan kimia dari ubat.

4.PALING PENTING SEKALI BERDOA KERANA ALLAH SWT YANG MAHA PENYEMBUH JADI JANGAN KITA LUPA PULAK MINTA DARI MAHA ESA.

Bagus jugak bila sakit nie. SEBAB BILA KITA SAKIT BARU NAK INGAT KEPADANYA(ALLAH).pesanan nie utk diri saya sendiri jugak kot lupa sama kita ingat-ingatkan satu sama lain.amin.

KB Gold

Posts: 47
Join date: 2012-09-23

View user profile

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum