Perempuan Vs Tudung

View previous topic View next topic Go down

Perempuan Vs Tudung

Post  ajay on Tue Nov 17, 2009 2:07 am

Assalamualaikum semua,

dalam sebulan nie saya terpaksa ulang alik dari sepang ke jalan raja laut atas urusan peribadi, oleh kerana jalan ke kl asyik dlm keadaan sesak sangat, so saya ambil keputusan parking kereta di stesen LRT bukit jalil dan naik LRT ke stesen bandaraya.....Dan dalam masa itu tak lepas dr lihat bermacam org....dan sesak gak lah dlm LRT tu cuma sesak nya boleh duduk lg......tak le jam dlm kereta tu.....

Oleh kerana lihat ramai orang ISLAM....PEREMPUAN ISLAM......yang rata rata.....kalau boleh dibuat bancian lebih dari separuh tak pakai tudung....free hair lah katakan.......
atas alasan kesian sesama saudara lah saya bukak topik nie.....nak tegur tak mampu.....so kalian semua pikir pikirlah sendiri yer......kalau yg mana ada adik akak perempuan tu tlg lah kasik ingat yer.....coz satu org wanita kalau masuk neraka boleh tarik 4 lelaki bersama dengannya.....

Ini isu lama bukan baru sekarang timbul.....

Wahai para wanita yg sudi membacanya tlg lah sedar jika kalian belum lg mahu menutupi kepala kalian....bukan niat saya nak menyibuk....tapi kalian yg beragama ISLAM adalah saudara saya.....Nabi sendiri bg tahu Umat islam adalaha bersaudara dan satu daripada lima soalan dalam kubur adalah soalan itu,siapa saudara kamu....tak kan kita nak jawap paklong kita....pakcik kita....sepupu kita..sepapat kita.....
sedangkan saudara kita tidur dlm kelaparan pun kita ditanya inikan pula saudara kita enggan patuh perintah Allah.....

Saya hairan lihat karenah manusia ini, kalau majikan kata masuk keje time kul 8pg....sharp kul 8 dah terpacak kat tempat masing masing.....lom kul 8 lagi dah punch card....lambat sket nanti warna merah kene menjawap lak kat bos nanti.....nak bg alasan apa yer kalu merah nanti....motor pancit?lambat bangun?...sakit perut?...dll

Tapi TUDUNG satu perintah Allah s.w.t, bukan perintah Nabi...perintah Allah s.w.t disampaikan melalui Nabi s.a.w.....boleh ye kita lihat org keluar selamba jer tak pakai tudung.......
Nabi S.A.W sendiri diutuskan utk membri khabar berita gembira dan amaran....masa nabi isra' mikraj dah dibentangkan keadaan bagaimana wanita yg dibakar rambutnya....(sesiapa nak sanggah sila bertanya pada ustaz ye)...inikan pula kita berani nak ingkar yer?....apa kita nak jawap nanti masa kita dihadapkan di padang masyar nanti.....

Saya pernah dengar satu org bagi alasan, belum tiba masanya lagi, dah tiba nanti saya pakailah?.....pernah dengar tak semua?....puan-puan,akak-akak,adik-adik semua nabi bgtahu mati bila bila masa boleh terjadi....dlm sehari malaikat ziarah kita 25 kali utk check kita nya masa dah sampai ke belum?...sedangkan Nabi S.A.W sekali ada bagitahu beliau tak yakin sempat tak beri salam belah kiri setelah beri salam belah kanan selepas tahiyat akhir....disini maksudnya utk ajal kita tak perlu satu saat pun.....bila tiba masanya satu saat tak akan di lebihkan dan satu saat pun tak akan dikurangkan.....

Jadinya ada masa lagikah untuk kita nak pakai atau tidak.....

satu lagi alasan pernah saya dengar, org lain tak pakai tak kan lah saya tak pakai salah?....org lain nak terjun masuk gaung awak pun nak ikut ker?...org lain makan racun awak nak ikut ker?....jadinya bila dah diberi peringatan tu terpulanglah ye mahu terima atau tidak....


LAGI SATU KEADAAN: PEREMPUAN YG PAKAI TUDUNG TAPI BAJU NYA KETAT SAMAI NAMPAK BENTUK BADANNYA...


So, untuk kes ini apakah bezanya lak dengan pakai tudung dengan tak...sama jer.....adalah yg pakai tudung tapi bajunya siap boleh nampak tali lak......dan yg pakai tudung dan benda depan tu lagi jelas terpampang pun ada.....jgn marah saya just nak beri peringatan bagi pihak saya.....
Nabi pernah beritahu akhir zaman wanita berbaju tapi telanjang...so dah jelas itu lah keadaannya....dan ramainya ahli neraka dikalangan kaum hawa....


Makcik makcik,Puan puan,akak akak dan adik adik sekalian......maybe semua marah kat post saya nie.....tapi saya rasa bertanggung jawap utk beri peringatan...coz semua umat islam adalah saudara saya....Nabi pernah beritahu Umat Islam ada lah spt saudara yg mana dicubit pera kiri peha kanan turut terasa.....saya nak pergi depan depan bgtahu terus terang saya bgtahu tak mampu....so inilah yg saya mampu....


penat dah menaip nie....

so jika salah dan silap harap dimaafkan,,,,yg terkasar bahasa pun harap dimaafkan....
yg buruk datang dari saya dan yg baik dtg dari Allah s.w.t.


wallahualam...

ajay

Posts : 121
Join date : 2009-11-01

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum