Kisah Roti Canai

View previous topic View next topic Go down

Kisah Roti Canai

Post  budak_sanggang on Thu Nov 05, 2009 10:28 am

Seorang sahabat yang mengambil kursus Sport Science memberitahu sekiranya kita mula bekerja pada umur 20 tahun dan makan sebiji roti canai setiap hari, kita mungkin tidak akan hidup sehingga umur 55 tahun. Kenapa?

Sebiji roti canai mengandungi kalori sama dengan 5 KM berjogging. Maknanya, sekiranya kita jogging sejauh 5 km, lepas tu kita sapu sebiji roti canai serupalah kita tak jogging langsung. Dah tu kadang-kadang sapu sampai 2 biji dan langsung tak jogging. Selain dari itu, terdapat so much oil in roti canai.

Nak uli tepung, taruh minyak, nak canai, taruh minyak, nak goreng taruh minyak. Dah tu, minyak tukang roti pun masuk sekali (peluh dia). Bila kita exercise, kita peluh. Penyakit keluar bersama peluh, itu pasal kita sihat bila berpeluh. Sekarang, kita makan tukang roti canai punya penyakit pulak.

Lagi satu, jangan makan roti canai yang tukang buatnya pakai cincin sebelah kiri. Faham-faham ajelah. bounce clown Like a Star @ heaven Embarassed Question I love you

budak_sanggang

Posts : 106
Join date : 2009-11-01
Age : 45
Location : Temerloh - Pekan - Kuala Pilah

View user profile http://higoat-2009.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kisah Roti Canai

Post  pokoksena85 on Thu Nov 05, 2009 2:22 pm

wat penat je jogging 5 km nyer..
mcm x bermakna gak nyer... bounce bounce

pokoksena85

Posts : 199
Join date : 2009-11-03

View user profile http://mazlina85.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kisah Roti Canai

Post  halismy on Fri Nov 06, 2009 5:29 am

pokoksena85 wrote:wat penat je jogging 5 km nyer..
mcm x bermakna gak nyer... bounce bounce

hah..betul3.....tahu tak per .... affraid affraid affraid affraid affraid

halismy

Posts : 165
Join date : 2009-11-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Kisah Roti Canai

Post  pokoksena85 on Wed Nov 11, 2009 4:55 pm

bg yg btol2 serius mest dah tau roti canai tu kolestrol..braper byk minyak guna nyer

pokoksena85

Posts : 199
Join date : 2009-11-03

View user profile http://mazlina85.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kisah Roti Canai

Post  Sponsored content Today at 12:39 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum