Mengenali Potensi Diri

Go down

Mengenali Potensi Diri

Post  muhdsuhaily on Sat Oct 31, 2009 8:56 pm

Hai, Apa khabar? anda buat apa sekarang? adakah anda sedang Sleep ?atau sedang study ? atau ada perkara lain?

Anda tentu sibuk dan mungkin ada juga yang sedang memikirkan masa depan untuk kejayaan. Nak fikir panjang impian masih tak sampai..bila? Mungkinkah ada kekurangannya?Adakah kita memilih sebegini? atau sudah ditakdir memang macam ini kemahuan anda...

Mungkin ramai yang bergelar expert dan mungkin ramai juga ramai yang bergelar baru dalam beberapa perkara, ada yang bermula bertahun baru nampak hasilnya tapi ada yang baru bermula sudah nampak hasilnya, kenapa? Ya, saya anda juga tahu....strategi, teknik, cara dan momentum akan membawa kita kepada kejayaan.

Bezanya seseorang yang berjaya kerana mereka tahu menggunakan kemahiran dan bakat, jika bakat sahaja yang ada tidak mungkin membawa kita kepada kejayaan malahan ia akan membunuh diri kita. Ramai orang berkata, wah! dia jadi pakar sebab bakatnya yang terpendam tapi yang terpendam itu tidak mungkin terserlah jika tidak dijinakkan dengan kemahiran atau skills. Ramai orang boleh menyanyi, tetapi ramai juga yang gagal sebab skills kemahiran suara, alunan bunyi dan gelombang suara yang datang dari hati tidak kena pada sasarannya.

Ada orang bertanya, bagaimana anda boleh membantu orang lain?Jika kita mempunyai skills dan bakat tetapi tidak tahu bagaimana mencarinya jawapannya tetap gagal, jadi kita perlulah mencari potensi diri terlebih dahulu, fokus dengan kemahuan masing-masing sebelum boleh menjadi guru atau sifu kepada anak-anak buah. Jika anda telah tahu potensi diri maka anda bebas memberikan apa sahaja kepada orang disekeliling anda dan hasilnya tetap mendapat pulangan tanpa kita sedari.

Buat mengikut kemahuan, lakukan hasil dari kemahiran then the list will come to you...

Jika mahu teruskan kemahuan anda, jika tidak belajarlah mencari potensi diri mulai sekarang...jika anda telah menjumpainya olahkan resipinya agar ramai yang memesan menu anda walau di mana sahaja, di rumah atau sedang duduk berfikir monolog dalam hati...

Salam kejayaan saya untuk anda semua sahabat, bersama saya mencari potensi diri di...Klik Sini

Terimakasih...Klik Sini

muhdsuhaily

Posts : 2
Join date : 2009-10-31

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum