Ecofirst Product -Nu3•AcaiPlus

Go down

Ecofirst Product -Nu3•AcaiPlus

Post  jebat86 on Thu Dec 03, 2009 4:47 pm

Dunia sekarang kalau duit banyak,tapi banyak penyakit pn xbest..disini saya nak berkongsi satu produk yang dapat menyelesaikan masalah kesihatan kita IALLAH..Produk ini adalah keluaran dari syarikat Ecofirst Product iaitu merupakan anak syarikat kepada EcoFirst Consolidated Berhad yang merupakan syarikat yg sudah bertapak selama 30 thn dimalaysia dan tersenarai di dalam BSKL.

Profil syarikat boleh di semak di sini

http://www.ecofirst.com.my/
http://www.ecofirstproducts.com/

Produk yang saya nak kongsikan adalah Nu3•AcaiPlus

Apakah itu AcaiPlus?

Kekalkan wajah muda dan kekuatan dari dalam
* Kombinasi ajaib kolagen dan buah beri dari Amazon
* Khususnya untuk menjaga kecantikan anda dari luar dan dari dalam
* Kekal sihat, muda dan aktif dengan kulit cerah dan sendi fleksibel!

Biasanya, penuaan tertunjuk pada kulit seseorang dan dirasai pada sendi-sendi. Selain daripada aturan hidup dengan kesolekan dan senaman, salah satu cara yang paling efektif untuk mengekalkan kemudaan ialah merawati punca penuaan.
Apakah yang menyebabkan kemunculan kedut? Faktor-faktor utama ialah pengurangan kolagen dan kehadiran radikal bebas yang berlebihan dalam badan. Faktor-Faktor tersebut juga menyebabkan kesakitan sendi dan masalah kesihatan am yang lain.
Kini kita mempunyai Nu3•AcaiPlus untuk melawani penuaan! Nu3•AcaiPlus adalah satu produk hasil penyelidikan bioteknologi terkini yang menggabungkan sifat-sifat unggul dari buah Acai dan kolagen untuk memastikan kesihatan anda optima.
Menurut penyelidikan, buah Acai adalah salah satu makanan paling lengkap di dunia disebabkan oleh kuasa antioksida, anti-radang dan anti-bakterianya yang hebat serta profil zat makanan yang kaya.
Buah Acai merupakan buah daripada sejenis pokok palma di Amazon, Brazil. Ia mengandungi kandungan asid lemak esensial yang tinggi, sebanyak kalsium yang terkandung dalam susu dan profil asid amino yang serupa dengan telur. Penduduk Amazon telah lama mengetahui dan menikmati faedah Acai bagi membanteras penyakit, mengukuhkan sistem pertahanan badan, menghalang jangkitan, melindungi jantung dan memberi manfaat kesihatan secara menyeluruh.
Kolagen ialah protein esensial yang diperlukan untuk pembentukan kulit, rawan, tulang dan tisu perantaraan yang lain. Namun begitu, pengekalan paras kolagen yang diperlukan bukanlah sesuatu yang mudah. Kekurangan kolagen boleh menyebabkan timbulnya kedut-kedut dan tanda-tanda penuaan lain pada kulit, serta melemahkan kelenturan dan kekuatan sendi-sendi.

Fakta yang harus anda ketahui...

* Buah Acai mengandungi antioksida yang kuat iaitu 50 kali lebih tinggi daripada mangga, 10 kali lebih tinggi daripada anggur, 6 kali lebih tinggi daripada buah berry biru, 3 kali lebih tinggi daripada buah prune.
* Kolagen meliputi 85% daripada tendon kita, 75% daripada kulit, 50% daripada tulang rawan sendi, 20% daripada kepadatan tulang.

Bagaimanakah Nu3•AcaiPlus berfungsi?
Nu3•AcaiPlus mengandungi hydrolyzed kolagen larut air yang dihasilkan daripada proses hidrolisis bioenzim mempunyai berat molekul yang rendah iaitu 3 kilodalton. Ia boleh diserap dengan baik melalui usus disebabkan ia mudah dicernakan.
Kolagen larut air bertindak sebagai bahan mentah bagi sel-sel rawan. Dengan itu, ia dapat memberikan sumbangan kepada struktur dan fungsi sendi yang sihat. Nu3•AcaiPlus membantu dalam menyihatkan tisu-tisu yang mengandungi kolagen di seluruh badan seperti tulang rawan, tulang, tendon, ligamen, rambut dan kulit.
Buah Acai berfungsi baik bersama kolagen kerana ia mengandungi anthocyanins dan phytosterols yang boleh melindungi tisu-tisu penghubung. Kandungan vitamin C tinggi dalam buah Acai juga boleh merangsangkan sintesis kolagen. Phytosterols yang hadir secara semulajadi dalam buah Acai boleh melindungi kolagen dalam kulit. Oleh itu, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan memperbaiki sel-sel kulit. Sifat antioksida buah Acai yang kuat mampu mempertahankan badan daripada pelbagai penyakit dengan mengurangkan kerosakan oksidaan pada sendi-sendi, kulit, jantung dan mata.

Fungsi utama
1. Buah Acai

* melambatkan penuaan
* meningkatkan sistem pertahanan semula jadi badan
* mencegah penyakit-penyakit kardiovaskular
* mengurangkan keradangan
* memperbaiki sistem penghadaman dan sistem perkumuhan
* melindungi tisu-tisu perantaraan
* mengandungi anthocyanins yang tinggi untuk penglihatan yang lebih baik
* mempunyai indeks glycemic yang rendah dan membantu dalam mempertingkatkan paras glukosa dan lipid.

2. Kolagen

* Menyumbang kepada kepadatan tulang dan mencegah osteoporosis
* Menggalakkan pembaharuan sel-sel kulit
* Menjadikan sendi lebih fleksibel
* Membaiki kesihatan mata
* Membantu dalam pertumbuhan rambut yang sihat

Untuk melihat produk2 yang ditawarkan oleh Ecofirst boleh lihat di link dibawah.

http://www.ecofirstproducts.com/main.php?mode=tplproduct&lang=malay&c=Nu3_AcaiPlus


Testimoni pengguna AcaiPlus

http://www.ecofirstproducts.com/main.php?mode=tpltestimonials&lang=malay

Nu3.Acai Plus
CP RIDZAL, 34, KL
Masalah yang kerap mengganggu saya selama ini adalah batuk yang tidak terhenti- henti dan masalah kahak pada kerongkong yang susah tahan. Ini telah mempengaruhi kehidupan saya sebab saya tak dapat tidur nyenyak. Lagi, saya berasa tak bermaya dan bersemangat. Setelah saya meminum 7 bungkus AcaiPlus yang pertama, seluruh badan saya rasa tidak selesa terutama bahagian kerongkong. Namun, saya terus mengambil AcaiPlus setiap hari dan hasilnya masalah batuk dan kahak sudah dapat diatasi. Badan rasa lebih ringan dan bertenaga. Muka pun berseri-seri!
Terima kasih EcoFirst Products yang mengeluarkan produk Nu3.AcaiPlus.

Nu3.Acai Plus
CP SUDIN, 35, USJ
Saya mengalami masalah sembelit selama 5 tahun. Ini menyebabkan saya tidak kerap pergi tandas dan mempunyai masa pergi tandas yang tidak teratur.
Saya telah diperkenalkan dengan produk AcaiPlus oleh Encik Zulkey. Setelah saya mengamalkan 14 bungkus dalam dua minggu, masalah sembelit saya telah hilang. Sekarang saya dapat pergi tandas setiap hari sekali dengan lancar.
Terima kasih EcoFirst Products Sdn. Bhd

jebat86

Posts : 2
Join date : 2009-11-23

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum