Kelantan dikuburkan tanpa talkin

Go down

Kelantan dikuburkan tanpa talkin

Post  newsfowarder on Sun Nov 08, 2009 8:45 am

Kelantan dikuburkan tanpa talkin di Stadium Bukit Jalil
from Bila Harimau Sudah Menaip... by Harimau-Menaip

Semua orang menjangkakan bahawa penyokong Kelantan akan bertindak seumpama beruk malam tadi. Dan, semua orang menjangkakan bahawa penyokong Kelantan akan bertindak liar, ganas, lupa diri dan melakukan kerosakan. Terbukti jangkaan mereka benar.

Tabik hormat buat penyokong Negeri Sembilan yang duduk ontok-ontok walaupun dilempar dengan pelbagai objek bahaya oleh penyokong Kelantan. Takziah juga buat pemilik-pemilik kereta bernombor plet Negeri Sembilan yang di"renyukkan" oleh Penyokong Kelantan yang pulang awal malam tadi.

Kehausan pasukan Negeri Sembilan telah terubat dengan "darah" Kelantan sebanyak 3 pain walaupun menghadiahkan 1 pain "darah" buat pasukan Kelantan. Berjaya juga Kelantan dikuburkan tanpa talkin oleh pemain-pemain Negeri Sembilan.

Aksi Khalid "Mamak" Jamlus yang memualkan sudah cukup untuk meledakkan muntah hijau pada malam tadi. Ia tetapkan mual walaupun 7 gula-gula Hacks ditelan. Mungkin kuda tua ini sudah patut "dibersarakan" dari kancah Bolasepak negara.

Persoalan sekarang, adakah Isnin akan dihadiahkan cuti? Jika tidak, siapa yang mahu mengiringi kegembiraan anak negeri di Jalan Yam Tuan; tatkala Piala Malaysia diarak dan dijulang dengan penuh kebanggan?

Hadiah paling berharga buat Yang Dipertuan Besar Tuanku Muhriz ini pasti akan dikenang dan disemat dengan kemas dalam sejarah bolasepak Negeri Sembilan. Bermula esok, pasti ramai anak Negeri yang akan menggilap boot yang telah lapok, hanya untuk melempiaskan ketagihan menyepak bola setelah perlawanan secara langsung tadi.

Bukankah itu lebih baik dari menembam saja di rumah?

Tahniah Negeri Sembilan. Tak sabar nak baca suratkhabar esok!

newsfowarder

Posts : 5
Join date : 2009-11-08

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum